Skoplje: Pred Ambasadom Srbije mirno

Skoplje -- Pred Ambasadom Srbije u rezidencijalnom delu skopskog naselja Vodno danas je mirno i s minimalnim policijskim obezbeđenjem.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug, arhiva
Tanjug, arhiva

Prema portalu Nova TV, ekipa tog medija je kod Ambasade videla dvojicu policajaca, nekoliko pripadnika specijalne jedinice policije "Alfe" i još jedan parkiran policijski automobil.

Srbija je povukla osoblje iz Ambasade u Skoplju u nedelju uveče, javila je skopska Televizija Telma, prema čijim saznanjima je srpska ambasada, pozivajući se na Ženevsku konvenciju, tražila od makedonskih vlasti da povećaju bezbednost u celom objektu ambasade u Skoplju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije potom je saopštilo da preduzima mere povećanog obezbeđenja zgrade Ambasade Srbije u Skoplju, javila je TV 24.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je izjavila je da je o odluci o povlačenju diplomata razgovarala s ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. "Imala sam jutros sastanak sa Dačićem i konsultacije sa predsednikom Srbije, jer se ne radi o maloj stvari", rekla je Ana Brnabić novinarima u Beogradu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potom je izjavio da su zaposleni u Ambasadi u Makedoniji povučeni nakon dobijenih dokaza o veoma ofanzivnom delovanju protiv organa i institucija Srbije.

U Ministarstvu spoljnih poslova Makedonije skopskim medijima je rečeno da će se oglasiti kada čuju zvaničan stav Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 154 idi na stranu