Poruka iz MKD: Kosovo i Unesko - u vidu nam je većina u EU

Skoplje -- Vlada Makedonije saopštila je da će u odnosu na glasanje za članstvo Kosova u Unesko imati u vidu poziciju većine zemalja članica EU,javila je Televizija Telma.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pojedini mediji javili su da je osoblje ambasade Srbije povučeno zbog eventualnog budućeg glasanja Makedonije o članstvu Kosova u Unesku.

Vlada Makedonije navela je da uvek sledi interese države bazirane na pricipima dobrosusedstva i unapređenja regionale saradnje, neutralnosti i nemešanja u sporove među državama.

"Makedonija razvija prijateljske odnose sa svim susednm zemljama. Kada postoje otvorena osetljiva pitanja između dva naša suseda, Vlada Makedonije će uvek slediti interese države baziran na principima dobrosusedstva i unapređenja regionalne saradnje, neutralnosti i nemešanja u sporove među tim državama. U odnosu na glasanje za članstvo Kosova u Unesko, Vlada Makedonije će imati u vidu poziciju većine zemalja članica EU", navela je vlada.

Makedonija još čeka zvanično objašnjene Beograda za povlačenje osoblja Ambasade Srbije u Skoplju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je da su diplomate povuče zbog dobijenih dokaza o "veoma ofanzivnom delovanju protiv organa i institucija Srbije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 154 idi na stranu