Vučić: Imamo dokaze o veoma ofanzivnom delovanju MKD

Beograd -- Zaposleni u Ambasadi u Makedoniji povučeni su nakon dobijenih dokaza o veoma ofanzivnom delovanju protiv organa i institucija Srbije, kaže srpski predsednik.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Tanja Valić
Foto: Tanjug/Tanja Valić

Aleksandar Vučić je naveo da su zaposleni u ambasadi povučeni na konsultacije nakon što je od nadležnih obaveštajnih organa "dobijeno dovoljno dokaza o veoma ofanzivnom delovanju protiv organa i institucija Srbije". 

"Naše je da naši ljudi budu pripremljeni i spremni. Biće nekih promena u našem osoblju i da zaštitimo prijateljstvo naše sa Makedoncima, a i kako da se ponašamo u novom okruženju. Mnogo je špekulacija i mislim da će u narednih 10 dana sve biti mnogo jasnije", rekao je Vučić.

Predsednik je novinarima rekao da će Srbija nastaviti da razvija prijateljske odnose.

Pročitajte još:

Poruka iz MKD: Kosovo i Unesko - u vidu nam je većina u EU

Vučić je naveo da Srbija mora da zaštiti svoje interese.

“Gradićemo dobre odnose sa Skopljem, ali moraće ti odnosi da budu zasnovani na uzajamnom poštovanju. Videćemo da li će Albanci da krenu da uvrste Kosovo u Unesko, tada ćemo da čekamo šta će da kažu Skoplje i Podgorica. Naše je da se mi pripremimo i da umemo da odgovorimo“, rekao je on.

Da podsetimo, osoblje Ambasade Srbije u Skoplju povučeno je sinoć na konsultacije u Beograd.

Zvaničnih potvrda zašto je do toga došlo i dalje nema, a premijerka Ana Brnabić je navela da u pitanju "nije mala stvar".

Takođe, "Sputnjik" piše da je razlog za povlačenje diplomata iz Skoplja to što je Vlada Makedonije pripremila predlog za podršku učlanjenju Kosova u Unesko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 241 idi na stranu