Slučaj MKD – Još ništa zvanično; Brnabić: Nije mala stvar

Beograd -- Svi zaposleni u Ambasadi Srbije u Skoplju povučeni su u Beograd, a satima nakon toga i dalje se ne zna zašto.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Premijerka Ana Brnabić izjavila je povodom situacije u vezi sa ambasadom Srbije u Makedoniji, "da se ne radi o maloj stvari" i da je imala konsultacije sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem i sastanak sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Premijerka je novinarima u Vladi Srbije najavila uskoro i sapštenje ministarstva spoljnih poslova, na kojem se, kako je istakla, "zajednički radi". To saopštenje, kako je kasnije saopšteno, biće dostavljeno agenciji Tanjug.

Kolege iz makedonskih medija takođe nemaju saznanja o tome zašto su zaposleni u srpskoj ambasadi pozvani na konsultacije u Beograd.

Da podsetimo, ambasadorka Dušanka Divjak Tomić i osoblje sinoć su stigli u Beograd.

Makedonski mediji prenose da je Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije saopštilo da je dobilo notu od Ambasade Srbije u Skoplju kojom su obavešteni da je osoblje pozvano na konsultacije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije saopštilo je u međuvremenu da preduzima mere povećanog obezbeđenja zgrade Ambasade Srbije u Skoplju, javila je TV 24.

Sputnjik prenosi da je razlog povlačenja diplomata to što je Makedonija pripremila predlog za podršku učlanjenju Kosova u Unesko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 241 idi na stranu