Umro 19-godišnjak ranjen u sukobu navijača

Beograd -- Preminuo je navijač Partizana Demir Jukić (19), teško ranjen u sukobu sa navijačima Crvene zvezde početkom juna, saznaje B92.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: StarSport
Ilustracija: StarSport

Do sukoba navijačkih grupa Partizana i Crvene zvezde došlo je početkom juna kada je mladić rođen 1998. godine upucan u stomak, a još jedna osoba je lakše ranjena u tuči. Jukiću je tada jedan metak završio u kičmi.

Grupu navijača Partizana tada je napala grupa navijača suparničkog kluba, a svedoci su ispričali medijima da je više od 20 vozila bilo blokirano na raskrsnici Ulice Ivana Ribara na Novom Beogradu.

Očevici su takođe naveli da je viđena grupa momaka kako automobilom dolazi na mesto incidenta, naoružana štanglama.

Večernje novosti su prenele svedočenja stanara zgrade u kojoj je upucan 19-godišnjak. Oni su naveli da se "moglo naslutiti da će do sukoba doći", kao i da se u prethodnim danima na tom mestu okupljala grupa, koja nije pravila incidente.

Prema njihovim tumačenjima, do obračuna je verovatno došlo zbog nekoliko grafita crno-belih koje su navijači suparničkog kluba prefarbali, uprkos tome što ceo kraj “pripada” jednoj grupi navijača Partizana.

Nakon toga među građanima organizovana je akcija davanja krvi za Jukića kojoj su se odazvali i navijači Velsa pre i nakon meča njihove reprezentacije sa reprezetancijom Srbije.

Policija se povodom ovog slučaja nije oglasila.

U tom periodu dogodili su se još neki sukobi navijača dva beogradska kluba, jedan čak i kod Hrama Svetog Save, kada su pristalice Crvene zvezde naoružane štanglama napale suparničku grupu, koja je se okupila "da bi proslavila osvajanje titule Šampiona Srbije i osvajanje Kupa Srbije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 125 idi na stranu