Brnabićeva i Vučić uputili saučešće Španiji

Srpski državni vrh uputio je saučešća Španiji zbog terorističkog napada koji se dogodio u četvrtak u Barseloni.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug
Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo saučešća španskom kralju Filipu VI prenela je služba za informisanje predsednika Srbije.

Vučić je naveo da Srbija osuđuje taj teroristički akt, koji još jednom podseća na neophodnost udruživanja napora u suočavanju sa tom pošasti, koja ugrožava život i bezbednost svih građana.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je španskom premijeru Marijanu Rahoju pismo saučešća u kojem je najoštrije osudila taj teroristički akt.

"Veoma me je pogodila vest o terorističkom napadu u Barseloni, u kojem su stradali nedužni ljudi, a veliki broj osoba je povređen. Najoštrije osuđujemo ovaj teroristički akt. Ovo je, na žalost, još jedna potvrda da je neophodno da se zajedničkim snagama borimo protiv terorizma, koji ne poštuje ljudski život i ugrožava bezbednost svih građana", navela je premijerka Brnabić.

Ona je u ime Vlade Srbije i svoje ime uputila izraze najdubljeg saučešća porodicama nastradalih i premijeru Rahoju, a povređenima poželela brz oporavak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 241 idi na stranu