"SAD da ne dozvole da im Kremlj pokvari odnose sa Srbijom"

Vašington -- Kongresmen iz Teksasa Ted Po rekao je da SAD moraju da budu obazrive i ne dozvole da Kremlj pokvari njihove odnose sa Srbijom.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Srbija je na putu uspešnih evroatlantskih integracija, i na tom putu nema nikog ko je snažnije podržava od SAD, rekao je kopredsedavajući srpskog kokusa u Predstavničkom domu američkog Kongresa, prenosi "Glas Amerike".

Kongresmen Po je u Predstavničkom domu održao kraće izglaganje o odnosima SAD i Srbije, ali i obeležavanju godišnjice misije "Halijard", u okviru koje je tokom Drugog svetskog rata sa teritorije okupirane Srbije spaseno 500 američkih pilota.

On je naglasio da se prijateljstvo iz tog perioda, ali i perioda Prvog svetskog rata, nastavilo, i da danas "Srbija i SAD rade zajedno da očuvaju uzajamnu bezbednost".

Takođe je naveo da je ruska propaganda u Srbiji snažna i izrazito protiv Zapada, tako da - kako je istakao - "SAD moraju da budu obazrive i ne dozvole da Kremlj otruje naše odnose sa Srbijom".

Izlaganju kongresmena Teda Poa u Predstavničkom domu prisustvovao je i ambasador Srbije u Vašingtonu Djerđ Matković, napominje "Glas Amerike".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 551 idi na stranu