Moskva "uzvraća udarac" Americi

Moskva -- Prema pisanju ruskog lista "Komersant", Moskva je već spremila paket akcija kojima će se revanširati Americi za sankcije.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Getty Images
Getty Images

Moskva će naime, tvrdi taj list, proterati 35 američkih diplomata i maksimalno ograničiti broj radnika diplomatske misije SAD ako predsednik SAD Donald Tramp potpiše paket sankcija protiv Rusije, piše „Komersant“, pozivajući se na izvore u MIP-u.

Prema tvrdnjama sagovornika lista, ruske vlasti mogu da zaplene kompleks vikendica američke ambasade u Srebrnom boru i njihova skladišta. Ipak, piše izdanje, razmatra se mogućnost i nesimetričnog odgovora. Tako, Moskva može da odbije saradnju sa Vašingtonom po važnim pitanjima za Ameriku, kao što je jačanje mera pritiska na Severnu Koreju.

"Komersant" navodi analizu bolnih ograničenja za SAD. Između ostalog, novinari su ukazali na zavisnost SAD od isporuka ruskog obogaćenog uranijuma za američke atomske centrale, kao i činjenicu da SAD ostaju najveći uvoznici titana - više od trećina potreba avio-kompanije "Boing" dolazi upravo iz Rusije, piše list.

Ipak najveću štetu bi mogle imati američke kompanije koje posluju u Rusiji - koje su prisutne na tržištu hrane i u IT sektoru. Moskva je već uspela da to oproba sa Evropom i Turskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 551 idi na stranu