Zagreb: Vozilo za prtljag zakucalo se u avion

Zagreb -- Na zagrebačkom aerodromu dogodio se incident u kojem je avion na letu Zagreb-Dubrovnik oštećen kada je u njega udarilo vozilo namenjeno za ukrcavanje prtljaga.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija, Getty images
Ilustracija, Getty images

Kako su preneli hrvatski mediji, pozivajući se na informacije dobijene na zagrebačkom aerodromu, incident se dogodio sinoć, a reč je o avionu tipa Airbus320-214 reg. 9A-CTK Kroacija erlajnza.

Nakon toga avion je isključen i saobraćaja zbog oštećenja, a putnike je za Dubrovnik prevezao drugi avion sa zakašnjenjem od sat i petnaest minuta, a odmah je predviđeno i kašnjenje od sat i 25 minuta jutarnjeg odlaznog leta iz Dubrovnika za Zagreb.

Iz Kroacija erlajnza su Avioradaru potvrdili infomacije o incidentu i da je avion van saobraćaja.

U toku je istraga koja bi trebalo da rasvetli okolnosti zabijanja vozila u avion i konkretizuje šteta koja je učinjena nacionalnom prevozniku.

Avioradar napminje da je ovo četvrti incident od otvaranja aerodroma "Dr Franjo Tuđman" u Zagrebu i da upućeni tvrde da je ovom prilikom razlog bio prilično banalan, odnosno da koncesionar štedi na opremi i ljudstvu, jer to, kako se navodi, jednostavno očito može.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 139 idi na stranu