U SB UN blokirana ruska rezolucija o Damasku

Rezolucija o granatiranju ruske ambasade u Damasku blokirana je u SB UN, navodi se u saopštenju stalnog predstavništva Rusije pri Ujedinjenim nacijama.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Getty images
Getty images

"Rusko stalno predstavništvo pri UN podnelo je članovima SB UN nacrt izjave za medije u kojoj se osuđuju napadi. Ona je bila zasnovana na standardnim formulacijama borbe protiv terorizma i imuniteta diplomatske misije", navodi se u saopštenju koje je preno Sputnjik.

"Nažalost, moramo da saopštimo da je jedan broj članova SB ponovo odbio da razmotri ruski projekat pod opravdanjem da ne postoje dokazi da je napad imao teroristički karakter", dodaje ruska strana.

Saopšteno je i da su partneri iz SB UN predložili da iz nacrta izjave budu izbačene sve važne tačke, konstatovali su u stalnom Predstavništvu i ruska delegacija je smatrala da je dalji rad nad dokumentom beskoristan.

"Nažalost, bez obzira na izjave tih država da je njihov prioritet borba protiv terorizma, oni ponovo pokušavaju da zaštite one koji misle da mogu da pomognu realizaciju destruktivnih geopolitičkih planova u Siriji", naglasili su u stalnom Predstavništvu Rusije.

Rusko predstavništvo je istaklo da su incidenti sa pokušajima granatiranja ruske ambasade postali česta pojava u poslednje vreme.

Diplomate Rusije su pozvale partnere iz SB UN da objedine napore u borbi protiv terorizma.

"Vrlo je važno hitno zaustaviti terorističku delatnost u području Džobar i u čitavoj Siriji", navodi se u saopštenju.

Ranije je objavljeno da se 23-24. jula desio još jedan pokušaj granatiranja ruske Ambasade u Damasku. Nekoliko granata je palo pored zgrade ambasade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 551 idi na stranu