Ugašen novi požar kod Splita

Split -- Vatrogasci su jutros uspeli da ugase požar na području Rupotine kod Splita. U požaru je izgorelo oko 10 hektara niskog rastinja, makije, drače i borove šume.

Izvor: Beta
Podeli
Fotografija prethodnog velikog požara, Foto: Tanjug-Hina
Fotografija prethodnog velikog požara, Foto: Tanjug-Hina

Požar je planuo nešto posle 21 sat. Zbog jake bure koja je duvala u jednom trenutku su bile ugrožene i kuće, ali je kasnije tokom noći počela kiša koja je olakšala posao vatrogascima.

Istovremeno, oko hiljadu ljudi sinoć je u Splitu protestovalo zbog nezadovoljavajućeg funkcionisanja sistema za krizne situacije, kakva je bio nedavni veliki požar između Splita i Omiša.

Protest nazvan "Split gori" je organizovala građanska inicijativa, a na transprentima je pisalo "Hoćemo vatrogasna vozila", ; "Ako vam požar nije odneo kuću, odneće vam porez" i "Decentralizacija".

U Splitsko-dalmatinskoj županiji još ima nekoliko manjih aktivnih požara koji se gase i prate i to na području Vrlika-Otišić, Bitelić-Ravno Vrdovo i Lećevica-Uble, navodi Hina.

Podsetimo, Hrvatska se već danima bori sa katastrofalnim požarima, koji su bukvalno opustošili sve pred sobom. O veličini teritorije zahvaćene vatrom najbolje govori podatak da je i NASA objavila snimke požara iz svemira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 139 idi na stranu