Ako mislite da je tropskim vrućinama kraj, varate se

Beograd -- Osetno zahlađenje u naredna dva dana samo će biti kratak predah od tropskog talasa koji će pratiti Srbiju sve do polovine avgusta.

Izvor: Blic
Podeli
Getty images
Getty images

Na području Srbije juče se vreme izmenilo za samo nekoliko časova. Od vrelih i sušnih dana, dočekali su nas izraženi pad temperature, i to od 10 stepeni, pljuskovi, olujna kiša i grad. Hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje za danas i sutra, zbog promene temerature, ali i zbog količine padavina koje nas očekuju.

"Osveženje će trajati do vikenda, kada nas očekuje novi vreo talas", kaže Slobodan Sovilj iz RHMZ-a za "Blic".

"Poljoprivrednici, koji su najviše trpeli teret sušnog perioda, mogu samo nakratko da odahnu. Svaka količina padavina je dobrodošla, ali teško da će nekoliko kišnih dana nadomestiti sušni period koji je iza nas", dodaje Sovilj.

U glavnom gradu temperatura će za 24 sata pasti sa 38 na 24 stepena, koliko se maksimalno očekuje danas.

Već za vikend će se ponovo uspostaviti toplo vreme, a vreli dani, sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine, očekuju se sve do sredine avgusta.

Nakon toga, kako objašnjavaju iz RHMZ-a, temperatura će postepeno padati, a vreme će biti nestabilno, lokalno sa pljuskovima i grmljavinama, a u tom periodu očekuju se i vremenske nepogode, praćene olujnim vetrom i gradom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu