Vulin: Izrael neće priznati Kosovo

Beograd -- Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je tokom posete Izraelu dobio potvrde zvaničnika te zemlje da neće priznati nezavisnost Kosova.

Izvor: Beta
Podeli
Foto Tanjug, Sava Radovanović
Foto Tanjug, Sava Radovanović

Takođe, Vulin kaže da je u Izraelu dobio uverenje da ta zemlja neće glasati za članstvo Kosova u Unesko.

Komentarišući posetu Tel Avivu gde je sa izraelskim kolegom Avigdorom Libermanom potpisao sporazum o saradnji dva ministarstva odbrane, Vulin je za Radio-televiziju Srbije kazao da Beograd želi da širi svoj uticaj i stvara prijatelje na Bliskom istoku.

"Izrael ima stanovnika skoro koliko i Srbija a mnogo veći BDP. Imamo šta da naučimo od njih i što se tilče političke neutralnosti ali i kako se u softverskoj bezbednosti vodi računa o zemlji", kazao je ministar odbrane.

Vulin je dodao da je tokom posete Izraelu razgovarao i sa jerusalimskim patrijarhom Teofilom koji mu je poručio da su Kosovo i Metohija "srpski Jerusalim", "teritorija koja ne može biti oteta od Srbije".

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija ima šta da nauči od Izraela kada je u pitanju politika neutralnosti. "Imamo šta da naučimo od Izraela i kada je u pitanju politika neutralnosti, budući da se Izrael nalazi na turbulentnom prostoru na kome je potrebno pokazati ne samo vojničku čvrstinu i snagu, već i diplomatsku sposobnost i umeće", rekao je Vulin na kraju zvanične posete Izraelu.

Vulin je obišao Muzej Holokausta Jad Vašem, koji je osnovan 1953. godine kao spomenik i svetski centar za dokumentaciju, istraživanje, obrazovanje i komemoraciju stradanja Jevreja u Drugom svetskom ratu.

Vulin je položio i venac na spomen-obeležje svim žrtvama Holokausta u ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i upisao se u Knjigu utisaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 253 idi na stranu