Požar kraj Splita, u gradu protest "Split gori" VIDEO

Split -- U Rupotini kod Splita nešto posle 21 h buknuo je požar, a na terenu ga gase vatrogasci sa 12 vozila, saopštila je Javna vatrogasna služba grada Splita.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Kako se navodi, vatrogasci intenzivno rade na gašenju buktinje, požar je pod kontrolom, međutim da se radi o požaru vecih razmera govori podatak da se vatra vidi čak i u nekim delovima Splita u kojem duva bura koja ometa rad vatrogasaca, prenosi Indeks.hr.

Istovremeno, u Splitu je malo posle 20 sati počeo protest protiv vlasti i političara preko puta sedišta gradske uprave, a zbog požara koji su prethodnih dana uništili 4.500 hektara u dužini od 16 kilometara.

Protest održan pod sloganom "Split gori" okupio je više od hiljadu građana koji su nosili transparente na kojima je pisalo "Civilna zaštita", "Hoćemo vatrogasna vozila", "Interesantan transparent", "Ako vam požar nije odneo kuću, odneće vam je porez na nekretnine".

Okupljenima su se obratiti predsednik Društva arhitekata Split Dragan Žuvela, Gabrijela Medunić Orlić iz Udruženja za prirodu, okolinu i održivi razvoj Sunce, Katarina Duplančić iz Saveta mladih Grada Splita.

Protest se završio oko 21.30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 139 idi na stranu