"Idem na odmor sa porodicom, pa ću da odlučim"

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je u Sinju da će nakon godišnjeg odmora odlučiti da li ostaje na toj funkciji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug
Tanjug

On je ranije ove sedmice podneo neopozivu ostavku zbog kritike koju je vojsci uputila predsednica Kolinda Grabar Kitarović u vezi pomoći u gašenju katastrofalnih požara.

Krstičević je, kako prenosi HINA, nakon svečanog otvaranja kasarne 126. brigade HV-a u Sinju, gde je bio zajedno sa premijerom Andrejem Plenkovićem, rekao da mu je potrebno da se malo odmori.

"Treba mi vreme da se malo odmorim. Idem nakon ovoga danas malo sa porodicom u svoju Dalmaciju, a u stalnom sam kontaktu s premijerom i doneću odluku", rekao je Krstičević novinarima.

Dodao je da "radi svoj posao" i da je spreman da učini "sve što je najbolje za Hrvatsku" jer je tako uvek činio.

Premijer Plenković, koji je više puta do sada rekao da neće prihvatiti ostavku Krstičevića, kaže da ministra odbrane "hrvatski narod voli".

"Ja ga cenim i kao političara i kao čoveka koji daje ogroman doprinos hrvatskoj vladi, jačanju sistema domovinske sigurnosti i siguran sam da ćemo nastaviti na jačanju svih naših sposobnosti i na realizaciji programa vlade", rekao je Plenković.

Inače, Grabar-Kitarović je kasnije krigovala svoju izjavu rekavši da očekuje da Krstičević povuče ostavku jer kada je rekla da je vojska trebalo ranije da izađe na teren i pripomogne vatrogascima, zapravo nije mislila na njega niti na Oružane snage.

U međuvremenu, međutim, parlamentarna opozicija je zatražila sazivanje skupštinskih odbora na kojima se razmatrala situacija za požarima u okolini Splita i ostavka ministra Krstičevića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 139 idi na stranu