Matematičari iz Srbije osvojili šest medalja u Brazilu

Beograd -- Matematička ekipa Srbije osvojila je četiri srebrne i dve bronzane medalje na 58. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Brazilu.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Ilustracija: GettyImages
Ilustracija: GettyImages

To je saopštilo Društvo matematičara Srbije.

Srebrne medalje osvojili su učenici Matematičke gimnazije Beograd Marko Medvedev, Ognjen Tošić, Aleksa Milojević i Pavle Martinović, dok su bronzane medalje osvojili učenici iste škole Jelena Ivančić i Igor Medvedev.

Na takmičenju koje je održano od 12. do 23. jula, učestvovale su ekipe iz 111 zemalja, a Srbija je ekipno osvojila 18. mesto.

Ekipa Srbije vraća se u u utorak, 25. jula u 19.20.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu osvajanje medalja na 58. međunarodnoj matematičkoj olimpijadu u Brazilu.

"Od srca čestitam učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu Igoru Medvedevu, Ognjenu Tošiću, Aleksi Milojeviću i Pavlu Martinoviću na osvojenoj srebrnoj medalji, a Jeleni Ivančić i Marku Medvedevu osvajanje bronzane medalje na Matematičkoj olimpijadi u Brazilu.

Srbija je danas ponosna, jer ste pokazali da su želja za obrazovanjem i predan rad siguran put ka uspehu. Vi ste primer Srbije kakvu stvaramo: obrazovane, posvećene i međunarodno konkurentne. Svoj uspeh ostvarili ste u najjačoj svetskoj konkurenciji i to svojim znanjem i talentom", navela je Brnabić u čestitki, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

"Matematika je u osnovi tehnološkog napretka kome težimo i ja sam sigurna da ćete baš vi biti nosioci tog napretka. Želim vam još mnogo sličnih, svetskih uspeha u daljem školovanju i karijeri", navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu