Ko će zameniti Malog - spekulacije, spinovi, "spreman sam"

Iako do izbora za gradonačelnika Beograda ima još oko deset meseci, mediji odavno spekulišu o kandidatima.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Poverenik za informacije od javnog značaja smatra da je pominjanje njegovog imena u tom kontekstu čist spin. Aleksandar Šapić je spreman a naprednjaci nisu zainteresovani za ovu temu.

Siniša Mali od leta nece sedeti u gradonačelničkoj fotelji. Tako je najavio Aleksandar Vučić. Do kraja leta doduše ima još dva meseca ali komentara gradonačelnika Malog na tu temu već nedeljama nema. Za komentar nije bio raspoložen ni danas. I ne samo on.

Koga SNS priprema da zameni Sinišu Malog nije poznato. Šefica pres službe naprednjaka obavestila nas je da nisu zainteresovani za ovu temu.

Zainteresovan jeste Aleksandar Šapić koji je jedini sigurni kandidat. Kaže da se ne priprema jer kampanju neće imati niti planira da se brani od negativne kampanje koja se, kako tvrdi, vodi protiv njega.

"Preporuka je moj rad na Novom Beogradu i rezultati ako ih ima i ljudi tako procene. Nemam resurse niti ću imati mogućnosti. Trudiću se da kada budem imao priliku kažem na koji način bih ja vodio grad", navodi Aleksandar Šapić, predsednik Opštine Novi Beograd.

Ko će biti drugi opozicioni kandidati?

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić i general Sreto Malinović glavni su kandidati za gradonačelnika iz opozicionog bloka koji čine Demokratska stranka i Pokret slobodnih građana, pišu mediji.

"Dajte nemojte da nasedamo na taj spin. Ja sam odgovorio na pitanje da li ima takvih koalicja odgovorio - da. Jutros vidim da sam u trci sa Malinovićem. Kakva borba, kakva trka. Gradonačelnik će biti onaj koga izglasa skupština", ističe Šabić.

"Ni sa kim nisam razgovarao na tu temu. Ipak, ukoliko bi postojala jaka volja opozicije da se smeni ova vlast, spreman sam da im sve svoje kapacitete stavim na
raspolaganje", navodi Malinović.

Dakle, pored toga što se ne zna ko su svi opozicioni kandidati ne zna se ni ko će biti kandidat vladajuće garniture. Opozicija je daleko od ujedinjena a naprednjaci imaju balast afera Siniše Malog, kaže programski direktor Cesida.

"Izvesno je da moraju da budu pažljivi jer su svesni da taj mora da zadovlji uslove bez obzira na popularnost Aleksandra Vučića. Drugi razlog jeste što rezultati predsedničkih izbora pokazuju da opozicija bolje stoji u Beogradu nego u ostatku Srbije", naglašava Bojan Klačar.

Beograđani žele prepoznatljivu osobu koja ce staviti fokus na njihove dnevne probleme, smatra Klačar.

Izbori za prvog čoveka Beograda trebalo bi da se održe proleća 2018. mada se ne isključuje mogućnost da budu i ranije. Zavisi kada će fotelja sa početka priče ostati upražnjena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 253 idi na stranu