Policija obezbeđuje viđanje dece i roditelja i u Nišu

Niš -- Centar za socijalni rad u Nišu pojačao je obezbeđenje prisustvom policije tokom viđanja roditelja i dece posle ubistava u centrima za socijalni rad u Beogradu.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Tanjug
Ilustracija: Tanjug

"Uniformisani policajci obezbeđuju prostorije u Centru za socijalni rad i u Roditeljskom kutku u Domu 'Dušan Radović' sve vreme viđanja roditelja i dece u kontrolisanim uslovima", rekao je direktor Centra u Nišu Zoran Jović agenciji Beta.

On je kazao da su ovih dana na svim spratovima Centra za socijalni rad postavljeni pultovi sa po jednim radnikom obezbeđenja.

"Pokrenuli smo takođe proceduru da uz pomoć lokalne samouprave nabavimo sigurnosna detektor vrata poput onih koja postoje u Osnovnom i Višem sudu", rekao je Jović.

On je rekao da Centru nedostaje šest stručnih radnika - socijalnih radnika, pedagoga i psihologa i da je ta ustanova tražila od nadležnih državnih institucija zapošljavanje tih kadrova.

"Poslovi koje preduzima Centar su sve obimniji. Naš socijalni radnik imao je samo u toku jednog dežurstva prošlog vikenda angažovanje u 17 mera za udaljenje nasilnika iz porodice koje je izrekla niška policija", rekao je Jović.

On je dodao da se 70 radnika Centra finansira iz republičkog budžeta, a da lokalna samouprava plaća 31 zaposlenog.

Jović je kazao da je prošle godine Centar primio oko 61.500 različitih zahteva građana.

Podsećamo, direktorka Gradskog centra za socijalni rad Mikaina Stevanović razrešena je dužnosti nakon dva tragična događaja ispred centara za socijalni rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 253 idi na stranu