CG: Uhapšen još jedan muškarac zbog podmetanja požara

Cetinje -- Crnogorska policija je uhapsila R.D. (67) iz Danilograda za koga se sumnja da je izazvao požar na području Katunske nahije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

"Službenici Uprave policije MUP-a Crne Gore - Odeljenja bezbednosti Cetinje su, danas preduzimajući operativne mere i radnje, lišili slobode jedno lice zbog sumnje da je počinilo krivično delo izazivanje opšte opasnosti", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, policija je došla do saznanja da je R.D., kako se sumnja, 7. jula izazvao požar većih razmera na području Katunske nahije, koji je zahvatio sela Bajramovicu, Velestovo, Gornju i Donju Markovinu, nakon čega se proširio na područje opštine Danilovgrad i zahvatio planinu Garač.

Ovaj požar još nije lokalizovan i pričinjena je velika materijalna šteta kako privatnoj, tako i državnoj imovini, piše u saopštenju.

O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji je naložio da se R.D. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično đelo izazivanje opšte opasnosti.

Pročitajte još:

CG: Uhapšen Albanac zbog podmetanja požara

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 139 idi na stranu