Sindikat vatrogasaca: Mirna šetnja, a ne protest

Sindikat vatrogasaca Srbije se oglasio saopštenjem u kom poručuje javnosti da šetnja koja je održana u Beogradu nije protest.

Izvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

"Morali smo da se oglasimo i da demantujemo sve one koji nas zovu i optužuju da Sindikat vatrogasaca Srbije organizuje nekakav protest u Beogradu. Naime, radi se o tome da su nas jutros kolege iz Beograda nazvale i zamolile da objavimo vest da se planira skup vatrogasaca koji bi hteli jednom mirnom šetnjom da odu do Hrama Svetog Save i zajednički se pomole za povređenog kolegu Milana Rmuša", navodi se.

Dodaje se i da je molba uslišena.

"Mi smo pozvali sve kolege, da se priključe večerašnjoj šetnji koju su organizovale kolege vatrogasci-spasioci iz Beograda, ništa više od toga, a da li je neko zloupotrebio ovu informaciju za neke druge potrebe (imao lošu nameru) to zaista ne znamo i ne želimo u tome da učestvujemo. Dakle Sindikat vatrogasaca Srbije ne stoji iza bilo kakvog protesta o kome se govori i to neka bude jasno svima", zaključuje se.

Podsetimo, vatrogasci su održali šetnju u petak uveče u Beogradu, podršku u tome su dobili i od Pokreta slobodnih građana, koji je pozvao građane da se pridruže šetnji, dok je iz Sektora za vanredne situacije MUP Srbije saopšteno da se radi o "politizaciji skupa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 171 idi na stranu