Skupština nastavlja o Vladi - ko glasa, a ko ne?

Beograd -- Skupština Srbije nastavlja danas raspravu o izboru nove vlade. Mandatarka može da računa na podršku najmanje 156 poslanika.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Tanjug, Sava Radovanović
Tanjug, Sava Radovanović

Pre rasprave, poslanici postavljaju pitanja izvršnoj vlasti. što čine svakog četvrtka.

Kako se ranije mooglo čuti, za Anu Brnabić i njen predlog sastava Vlade, glasaće 129 poslanika SNS, odnosno liste "Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje" kao i koalicioni partneri, što je najmanje 156 poslanika "za".

Poslanik JS Dragan Marković Palma jedini je član vladajuće koalicije koji je najavio da neće glasati za Brnabić.

Podršku vladi je ranije najavio i poslanik Zelene stranke Goran Čabradi, jer će se kako je saopštio, formirati Ministarstvo za zaštitu životne sredine.

Opozicija je zamerala mandatarski kontinuitet s prethodnom Vladom, a pojedini su izrazili sumnju da će Brnabić voditi vladu uz opasku da je "ikebana, maska", te da nema političku moć i iskustvo.

Podsetimo, mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić predstavila je poslanicima na posebnoj sednici Skupštine Srbije svoj ekspoze i sastav njene Vlade.

Predstavljajući ekspoze koji je napisan na 88 strana, i to dvostrano, Brnabić je rekla da bi bila ponosna ako se bi se rezultati dosadašnje vlade ponovili za njenog mandata, ako je parlament izabere za novu premijerku. Ona je istakla da su ključni prioriteti nove vlade digitalizacija, obrazovanje i ekonomski razvoj.

Nije izostala ni oštra rasprava u parlamenu, a danas je ostalo još da govori lider LSV Nenad Čanak.

Krajnji zakonski rok za formiranje Vlade je 30. jun.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 301 idi na stranu