Južne vesti: Još jedna firma osporila tender za KC Niš

Tender za nabavku medicinske opreme za Klinički centar u Nišu je ponovo tema kojom su se bavile Južne vesti.

Izvor: Južne vesti
Podeli
Tanjug
Tanjug

Kako niški portal navodi, Nakon što je na osnovu zahteva kompanije “Medicom” poništen tender za nabavku medicinske opreme Kliničkog centra Niš, ali ne i sam ugovor sa kineskom firmom koja je obezbedila opremu, i kompanija "Odelga med" iz Austije je osporila javnu nabavku.

“Kao odštetu, Ministarstvo zdravlja će ovoj firmi morati da plati oko 2 miliona dinara, a oni pored toga zahtevaju i poništenje ugovora. Prema dokumentaciji Republičke komisije za zaštitu prava ponuđača, u koju su uvid imali novinari Južnih vesti, vlasnici “Odelga med”-a iz Austrije i “Monpeta” iz Srbije, koji su na javnoj nabavci učestvovali zajedno, tvrde da je sporno odbijanje njihove ponude, ali i zaključenje ugovora vrednog skoro 2 milijarde dinara sa kineskom firmom “China sinopharm”“, pišu Južne vesti.

Pravni zastupnik ovih firmi Marko Maksimović ističe da je sa “stanovišta zakona i odluka Republičke komsije za zaštitu prava, ugovor sa kineskom firmom apsolutno ništavan i da se to dokazuje na sudu".

Iako nije želeo da govori o eventualnim tužbama, Maksimović kaže da će “svi naredni njihovi koraci zavisiti od daljih odluka Republičke komisije”.

Podsetimo, najpovoljniju ponudu za opremanje novoizgrađene zgrade Kliničkog centra je dala kineska državna kompanija "China sinopharm international corporation", sa kojom je 7. aprila potpisan ugovor o tome.

Međutim, srpska kompanija "Medicom" se žalila i Komisija za zaštitu prava u javnim nabavkama je 18. aprila poništila sporni tender, ali ne i ugovor koji je po tom tenderu potpisan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 160 idi na stranu