Vučić o Skotovoj izjavi: Ne vidim ničiji maligni uticaj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne vidi "ničiji maligni uticaj" u Srbiji kao i da je ponosan što vodi suverenu i slobodnu zemlju koja sama donosi odluke.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug
Tanjug

Komentarišući izjavu ambasadora SAD u Beogradu Kajla Skota o uticaju Rusije na dešavanja u Srbiji, Vučić je kazao da sa predstavnikom SAD ima "korektne odnose" kao i da sa njim o svemu "otvoreno razgovora" ali je i dodao da "ne bi bilo dobro" da o svim pitanjima imaju iste stavove.

"Juče sam čuo primedbe od nekih da smo sluge Zapada ili da smo ruske sluge. Ti ljudi polaze od sebe, jedan dan bi hteli da budu ruske a drugi dan zapadne sluge. Mi nismo ničije sluge, naš posao je da radimo za Srbiju", kazao je Vučić novinarima posle obilaska radova na fabrici "Kromberg i Šubert" u Kruševcu.

On je naveo i da je Vlada Srbije pod uticajem građana Srbije, a ne bilo koje ambasade.

"Mandatarka Ana Brnabić je predložila sastav buduće Vlade Srbije i to je gotovo isti tim koji je malo pojačan. Imamo prijatelje na zapadu i na istoku, nalazimo se na evropskom putu ali ćemo čuvati i dobre odnose sa našim ruskim prijateljima", kazao je predsednik Srbije.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot ocenio je ranije da se aktivnosti Rusije u regionu mogu nazvati malignim, jer ne doprinose stabilnosti, ali ni realizaciji strateških ciljeva Srbije.

"Jako je bitno da poduvčemo da se Rusija ne angažuje, kako mi mislimo, na način koji podržava stabilnost u regionu", rekao je Skot gostujući na Radioteleviziji Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 301 idi na stranu