Haos na CNN, pljušte ostavke zbog teksta o Trampu i Rusiji

Tri novinara CNN dali su ostavke nakon povlačenja članka o navodnim vezama između ruskog investicijskog fonda i bliskog saradnika predsednika Donalda Trampa.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Tomas Frank, autor spomenutog teksta, Leks Haris, voditelj nove redakcije za istraživačko novinarstvo, i Erik Lihtblu, urednik redakcije, nisu više deo CNN.

CNN je u petak saopštio da povlači ranije objavljenu priču koja povezuje Antonija Skaramučija s istragom Kongresa o ruskom Direktnom investicijskom fondu.

"Ta priča nije udovoljila uredničkim standardima CNN i povučena je. CNN se izvinjava gospodinu Skarmučiju", saopštila je u subotu ta mreža.

Prema saopštenju, na kolegijumu u ponedeljak članovima istraživačke redakcije je rečeno da povlačenje teksta nužno ne znači da je netačan, ali da još uvek "nije dovoljno čvrst".

Skaramući je reagovao na taj tekst, a u subotu je prihvatio izvinjenje.

"CNN je doneo dobru odluku. Učinio je to sa stilom. Izvinjenje prihvaćeno. Svi pravimo greške. Nastavljam dalje", napisao je Skaramuči na Tviteru.

Frank je iskusan novinar koji je radio i za “Ju-es-ej tudej“ i “Njuzdej“ dok je Lihtblu dobitnik Pulicera, a CNN-u se pridružio u aprilu nakon prelaska iz “Njujork tajmsa“.

Haris je urednikom istraživačke redakcije imenovan u januaru. Pre toga je bio izvršni urednik emisije CNNMoney.

Pročitajte još:

Sputnjik: Džordž Orvel je postao glavni urednik na CNN

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 520 idi na stranu