Načelnik Srebrenice: Nisam za podizanje biste Čurkinu

Sarajevo -- Načelnik Srebrenice Mladen Grujičić izjavio je u Sarajevu da nije za gradnju spomenika preminulom ruskom ambasadoru u UN-u Vitaliju Čurkinu u Srebrenici.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Kako kaže, to bi doprinelo podizanju međunacionalnih tenzija.

"Ta inicijativa je stigla u opštinu pre nekih mesec dana, a Skupština opštine je donela odluku da na prostoru grada nema mogućnosti za podizanje bilo kakvih spomenika", rekao je Grujičić.

On je kazao da je o tome upoznao predsednika Udruženja "Istočna alternative" Vojina Pavlovića, , koji se zalagao za postavljanje biste Čurkinu, koji je 2015. godine u UN-u oborio Rezoluciju o Srebrenici.

"Ja sam Pavlovića upoznao o svom stavu da nisam za gradnju bilo kakvog spomenika u Srebrenici. To bi samo doprinelo podizanju tenzija i novim razilaženjima među narodima koji tako žive, a to nam nije potrebno", rekao je Grujičić novinarima.

Prema njegovim rečima vlasti u Srebrenici se moraju baviti stabilnošću tog mesta, stvaranjem uslova za privlačenje investitora koji ne treba da budu sprečeni da ulažu zbog "inicijativa koje pokreću destabilizaciju".

Načelnik Srebrenice u Sarajevu je razgovarao s ministrom za spoljnju trgovinu i ekonomske odnose BiH Mirkom Šarovićem o zajedničkim naporima da se iskoriste resursi koje ta opština ima za ekonomski razvoj.

Predsednik RS Milorad Dodik posthumno je odlikovao Čurkina Ordenom zastave RS sa srebrnim vencem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 130 idi na stranu