Sunčano i toplije, uveče mogući pljuskovi i grmljavina

U Srbiji će biti pretežno sunčano i toplije, popodne i uveče u planinskim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti mogući su kratkotrajni pljuskovi i grmljavina.

Izvor: Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

Vetar će biti uglavnom slab, južni i jugoistočni, a tokom noći će se pojačai na jugu Banata i u donjem Podunavlju. Jutarnja temperatura od 15 do 21 stepena, a najviša dnevna od 32 do 35 stepeni Celzijusa.

I u Beogradu će sutra biti pretežno sunčano i toplije vreme, uz uglavnom slab južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura će biti oko 20, a najviša dnevna oko 33 stepena.

Do kraja juna vreme u Srbiji će biti pretežno sunčano i natprosečno toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 33 do 38 stepeni, a u četvrtak i petak ponegde i do 40.

U sredu u planinskim, a u četvrtak uglavnom u severnim i zapadnim predelima uz lokalni razvoj oblačnosti predviđa se kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

U subotu na severu i zapadu, a u nedelju i u ostalim krajevima uz prolazno naoblačenje svežije, biće mestimično pljuskova s grmljavinom.

U Beogradu će do kraja juna pretežno sunčano i veoma toplo. Za dane vikenda predviđa se svežije, u subotu pre podne suvo, a zatim uz prolazno naoblačenje se očekuju povremeni pljuskovi s grmljavinom.

Meteorološke prilike mogu uzrokovati uobičajene tegobe većine hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima. Razdražlјivost i pospanost su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se da fizička aktivnost bude umerena, i da se koristi zaštita od UV zračenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 160 idi na stranu