Skot iznenađen: Ne vidim zašto bi Vulin bio problem

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot izjavio je da nije razgovarao sa zvaničnicima Srbije o tome ko bi mogao da bude ministar odbrane u novoj vladi.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

On je dodao da namerava u potpunosti da podrži Anu Brnabić na čelu nove vlade.

"Mislim da ona (Ana Brnabić) ima najbolje interese Srbije u srcu. Mi nameravamo da je u potpunosti podržimo", rekao je Skot za Radio-televiziju Vojvodine.

Komentarišući tekst u Večernjim novostima "Amerika pritiska Vučića: Vulin ne sme na čelo odbrane", u kome se navodi da se Vašington umešao u sastav nove izvršne vlasti, Skot je kazao da izbor ministra odbrane odluka Srbije i da bi bilo neprikladno da on o tome razgovara sa zvaničnicima Srbije.

"Bio sam malo iznenađen jutros kad sam se probudio i pročitao te natpise, jer nikad nisam pričao o tome ko bi mogao postati ministar odbrane ili bilo koji drugi ministar", rekao je Skot.

On je dodao da nije bilo kontakta sa predsednikom Srbije i vršiocem dužnosti premijera Aleksandrom Vučićem i Ivicom Dačićem o tome kako će izgledati nova Vlada Srbije.

"To ne znači da smo potpuno neutralni i da nemamo mišljenje. Što se tiče Ministarstva odbrane imamo aktivan program saradnje sa njim, preko 100 događaja sa Vojskom Srbije, tri puta više od bilo koje druge zemlje. Nadamo se nastavku te saradnje", kazao je Skot.

Skot je kazao da je dobro sarađivao sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na čelu sa Aleksandrom Vulinom na saniranju posledica migrantske krize.

"Ne vidim zašto bi se nešto promenilo. Ako gospodin Vulin postane ministar odbrane ne vidim zašto bi to sada bio problem", kazao je Skot.

Skot je rekao da je sa vladom Aleksandra Vučića dobro sarađivao i da se nada nastavku saradnje i s vladom Ane Brnabić.

"Vlada koja se formira podržavaće srpske interese, a strateški interes Srbije, koji su proglasili mandatarka Ana Brnabić i predsednik Vučić tokom inauguracije i protekle nedelje - strateški pristup ka EU i integracija u zapad. To je nešto što mi podržavamo i nastavićemo da podržavamo", istakao je Skot.

Ministar spoljnih poslova i vršilac dužnosti premijera Srbije Ivica Dačić izjavio je ranije danas da na njega niko nije vršio pritisak da Aleksandar Vulin ne bude ministar odbrane u novoj vladi i da ne zna da li je takvih pritisaka bilo.

Mandatarka Ana Brnabić uputila je danas Skupštini Srbije predlog za sastav nove vlade Srbije, po kojem će ministar odbrane biti dosadašnji ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 301 idi na stranu