Vulin novi ministar vojni

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić predložiće Aleksandra Vulina za ministra odbrane, javio je Tanjug.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug
Tanjug

Kako saznaje državna agencija, dosadašnji ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja će zameniti resore sa Zoranom Đorđević.

Đorđević je na mestu ministra odbrane bio od smenjivanja Bratislava Gašića, pošto je u međuperiodu od nešto manje od mesec dana na toj funkciji kao vršilac dužnosti bio Dušan Vujović.

Ipak, Đorđević neće ostati bez ministarskog mesta u budućoj Vladi Srbije. On je u intervjuu tabloidu Alo rekao da mu je velika čast što ga je Brnabićeva pozvala da bude deo njenog tima.

"U novoj Vladi mi je poveren resor za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja", rekao je Đorđević.

Funkciju ministra odbrane od osamostaljenja Srbije 2006. godine obavljali su Zoran Stanković, u prvoj Vladi Vojislava Koštunice, Dragan Šutanovac u drugom Koštuničinom mandatu i u kabinetu Mirka Cvetkovića, Aleksandar Vučić i Nebojša Rodić u kabinetu Ivice Dačića, te Bratislav Gašić u Vučićevom timu.

Vulinu će ovo biti treća ministarska funkcija u političkoj karijeri, najpre je bio ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju. Podsetimo, Vulin je zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i odlazećim gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim u januaru ove godine postao deo VI klase Visokih studija bezbednosti i odbrane. Tom prilikom je Zoran Đorđević, koga će upravo Vulin zameniti, istakao da se radi o "sudijama koje su najvišu nivo karijernog usavršavanja i prilika da se steknu nova znanja i vide razni pogledi na bezbednosne situacije i izazove".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 301 idi na stranu