"Ne trošite vodu bez potrebe"

JKP “Beogradski vodovod i kanalizacija“ apeluje na građane Beograda da smanji nenamensko trošenje vode.

Izvor: B92
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

Tokom proteklih nekoliko dana sa povećanjem dnevnih temperatura vazduha, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” stalnim merenjima na vodovodnim distributivnim sistemima registrovalo je značajno povećanje potrošnje vode, posebno u rudnim delovima prestonice, navodi se u saopštenju koje je medijima prosleđeno iz Beoinfo.

Direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” Dragan Đorđević je istakao da je ta potrošnja posebno visoka u podavalskim naseljima Pinosava, Beli Potok i Zuce, što ukazuje na nenamensko trošenje vode.

On je ukazao da je to preduzeće blagovremeno obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi se spremno dočekao letnji period, kao i da je maksimalnim angažovanjem svih svojih kapaciteta obezbeđena dovoljna količina vode za sve korisnike u Beogradu.

“Ako se izuzmu pojedina podavalska naselja, nema poremećaja u potrošnji vode, zbog čega apelujemo na sugrađane u tim delovima grada da troše namenski vodu. Pre svega da smanje aktivnosti na navodnjavanju poljoprivrednih i zelenih površina, polivanju i hlađenju pločnika i pranju vozila“, istakao je Đorđević za Beoinfo.

On je rekao da će BVK, ako budu prinuđeni pristupiti preusmeravanju vode po određenim delovima na po 12 sati, posebno kada je reč o naselju Zuce, kako bi vodom bili obezbeđeni i oni sugrađani koji se nalaze u neravnopravnom položaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 160 idi na stranu