Vučić: Nestale osobe nisu samo Hrvati ili samo Srbi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su regionalni razgovori jako važni jer se tako stiče bolje razumevanje problema i "ulaskom u tuđe cipele".

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug
Tanjug

To je saopšteno iz Predsedništva Srbije posle susreta sa stranim zvaničnicima koji su u Beogradu boravili povodom njegove svečane inauguracije.

Kao primer toga, Vučić je naveo problem nestalih osoba na području Hrvatske i rekao da "jednostrano sagledavanje" tog problema ne može doneti rešenje. On je dodao da nestale osobe nisu ni samo Hrvati ni samo Srbi, i da svaka porodica mora znati gde su njeni članovi koji su nestali.

"Kada govorite o nestalim osobama, nemojte da govorite samo o Hrvatima kao o nestalim osobama jer tako svoje mnjenje pripremate na to i govorite im da je problem u Srbima koji to neće da urade, a nije problem samo u nestalim Srbima kojih je, uzgred, više nego nestalih Hrvata. Problem je i u nestalim Hrvatima i naše je da probamo da rešimo ono što možemo", rekao je Vučić.

Kao ključne tačke u regionu, Vučić je naveo očuvanje mira i stabilnosti, unapređenje regionalnih odnosa i kako konkretizovati ekonomsku saradnju tako da svi od nje imaju koristi.

Predsednik Srbije, koji se u dva dana, kako je saopšteno, sastao s predstavnicima 21 zemlje i organizacije, rekao je da je najduže razgovore imao s predstavnicima SAD i Rusije.

Prema njegovim rečima, sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Hojtom Brajanom Jiem je razgovarao o brojnim regionalnim i bilateralnim pitanjima, ali da nije bilo reči o ruskom humanitarnom centru u Nišu.

Vučić je rekao da je bio iznenađen predlogom marokanske aviokompanije da se otvori linija Beograd-Kazablanka, ali da će to, ako se ostvari, doprineti boljoj ekonomskoj saradnji i većem broju turista iz tog dela Afrike u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 301 idi na stranu