Cvetković: Sad razumem kritiku s kuvalom, sve je isto

Bivši premijer Mirko Cvetković dospeo je u žižu javnosti zbog opservacija nekih medija i analitičara da će Ana Brnabić imati praktično istu ulogu kao on.

Izvor: Nedeljnik
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

Ta uloga je da će se Vlada ponovo voditi sa Andrićevog venca, navodi "Nedeljnik". Mirko Cvetković nerado govori o tim opaskama, ali je za beogradski list ipak pristao da se osvrne na vreme dok je vodio Vladu.

"Prošlo je više od pet godina otkako je moja vlada izgubila na izborima. Možda ne baš vlada, ali svakako njena ideja. Ideja se razbila kao komadi leda bačeni na beton u letnje popodne. Nema je više, ali je prošlo dovoljno vremena da se razume. Dok je trajala, Somborac je kuvalom oslikao glavnu kritiku. Tada nisam razumeo zašto predmet kritike nisu pogrešne odluke već to ko ih donosi - uzgred stvorena predstava je potpuno pogrešna, ali koga to stvarno zanima. Sada razumem. Opšti stav opozicionih intelektualaca je elokventno, pre neki dan, objasnio jedan ugledni novinar rekavši da je aktuelni režim brutalizovao i radikalizovao metode kojima se služila vlast kada sam ja bio premijer. Dakle, to je to. Sve je isto, samo je razlika u doziranju", ocenio je Cvetković za "Nedeljnik".

On napominje da mu je sada mnogo lakše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 9 idi na stranu