Bor: Zbog tetovaža višestrukim davaocima nisu uzeli krv

Pojedinim članovima borskog Moto-kluba "Izi rajders" mobilni tim Instituta za transfuziologiju Srbije odbio da uzme krv, iako se radi o višestrukim davaocima.

Izvor: Večernje novosti
Podeli
Foto: GettyImages
Foto: GettyImages

"Na poziv lokalnog Crvenog krsta, pozvao sam naše članove i otišli smo do autobusa smeštenog u centru grada, kako bismo organizovano dali krv. Međutim, kada sam ušao u bus, doktorka nije htela da mi uzme krv, uz obrazloženje da imam previše tetovaža i da nema dobrog mesta kako bi mi stavila iglu", priča za "Novosti" predsednik "Izi rajdersa" Miloš Mančić.

Mančić, koji je krv dao 49 puta, doktorki je pokušao da objasni da je višestruki davalac krvi, kao i da je poslednji put dao krv pre tri meseca. Međutim, lekarka je ostala neumoljiva.

Revoltirani, članovi "Izi rajdersa" su otišli u Opštu bolnicu u Boru, gde su bez ikakvih problema, na Odeljenju transfuziologije, organizovano dali krv. Nakon toga, vratili su se do mobilnog tima Instituta za transfuziologiju i pokušali da im ponovo predoče situaciju. Međutim, po njihovim rečima, lekari su odbili da pričaju sa njima.

"Nismo od pojedinih donora mogli da uzmemo krv, jer nisu ispunjavali kriterijume za to. Jednostavno, tetovaže su im bile na takvom mestu da nismo mogli, niti smeli, da uzmemo krv. Da smo to učinili, davalac ne bi bio u problemu, ali nismo smeli da rizikujemo ni da primalac ima posledice", rekla je za "Novosti" dr Slobodanka Blagojević iz Instituta za transfuziologiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 160 idi na stranu