Liht: Inauguracija bi trebalo da je nadpolitički događaj

Beograd -- Predsednica Fonda za političku izuzetnost Sonja Liht ocenila da bi prijem povodom inauguracije Vučića trebalo da se tretira kao nadpolitički događaj.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug, arhiva
Tanjug, arhiva

Međutim, kako je dodala, to je nemoguće u ispolitizovanom društvu kakvo Srbija trenutno predstavlja. Povodom odluka dela opozicije da ne prisustvuje prijemu, Liht je istakla da je stupanje na dužnost predsednika rezultat održanih izbora.

"Reč je o političkim procenama i ništa ne bih sugerisala u tom pravcu. Ovo je formalni rezultat izbora i ovo bi trebalo da bude događaj od značaja za državu", rekla je Sonja Liht za agenciju Beta.

Kako je Beti rečeno u Demokratskoj stranci, predsednik DS Dragan Šutanovac kao ni poslanici te stranke neće ići na prijem, a slično će postupiti i Socijaldemokratska stranka, dok se Pokret slobodnih građana koji predvodi Saša Janković nije još izjasnio, ali je ranije njihov lider odbio da čestita Vučiću na izboru za predsednika Srbije.

Pozivu predsednika Srbije odazvaće se poslanici Liberalno-demokratske partije i lider te stranke Čedomir Jovanović.

Mediji navode da je na Vučićevu svečanost u Palatu Srbija pozvano više od 5.000 zvanica, a među njima će biti 20 šefova država i vlada.

Očekuju se predsednici Slovenije, Crne Gore i Hrvatske - Borut Pahor, Filip Vujanović i Kolinde Grabar Kitarović, kao i članovi Predsedništva BiH. U Beograd je tim povodom juče stigao prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 301 idi na stranu