DJB: Šapić da se izjasni da li će u koaliciju sa SNS

Beograd -- Dosta je bilo traži od predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića da kaže da li će posle izbora u Beogradu prihvatiti koaliciju sa SNS.

Izvor: B92
Podeli

Proslavljeni vaterpolista najavio je kandidaturu za gradonačelnika Beograda na izborima koji će biti održani naredne godine.

Iz Dosta je bilo navode da je Šapić "uz svesrdnu pomoć medija pod Vučićevom kontrolom i gostovanje na Pinku" ušao u kampanju zagradonačelnika Beograda.

Osim toga, oni navode da predsednik novobeogradske opštine "igra na Ničićevu kartu i svesrdno se trudi da se predstavi kao opozicija".

"Šapić odgovor vrlo glasno izbegava iako je u pitanju osnovno pitanje, minimum koji kandidati duguju biračima je da se izjasne da li će sarađivati sa onima koji ruše noću u Savamali i Zemun Polju, a prave se nevešti kad treba srušiti nelegalne vikendice i zgrade ljudi iz vlasti", navodi se u saopštenju.

Takođe iz DJB navode da se predsednik opštine Novi Beograd "potrudio oko svog opozicionog imidža" ulazeći u svađu sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem.

"Šapić ostavlja utisak da je u opoziciji, ali kad se od njega traži da otvoreno kaže da li će u koaliciju sa fantomom iz Savamale, ostajemo bez odgovora. Otkako je na čelu opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić sarađuje sa svim fantomima koji su najdirektnije finansijski pomagali rad njegove privatne plivačke škole, a sve pod velom besplatnih programa za decu tokom raspusta. O mnogim malverzacijama, otpuštanjima i zapošljavanjima u opštini, nameštanju javnog tendera i ličnom reklamiranju na račun opštinskog budžeta DJB je pisao i obaveštavao javnost. Nećemo dozvoliti da se Aleksandar Šapić sad podmetne Beograđanima kao SNS-ovo kukavičije jaje", ističu iz DJB.

U saopštenju se dalje navodi da je Šapić nakon izbora 2016. godine odbio da prihvati "crvene linije politike DJB" koje zabranjuju partijsko zapošljavanje, burazersku ekonomiju i nameštene tendere i odabrao koaliciju sa Šešeljevim radikalima".

Na kraju oni navode da je i "Šapić plagirao doktorat poput kadrova SNS" i da građane "pokušava da kupi njihovim parama, kao SNS, samo besplatnim izletima".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 282 idi na stranu