Protest vegetarijanaca u Zagrebu

Zagreb -- Hrvatska inicijativa "Oslobođenje životinja" održala je u Zagrebu drugi međunarodni protest pod nazivom "Oslobođenje životinja za zatvaranje svih klanica".

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Cilj protesta je bio "osvešćivanje građana o "nepotrebnom i moralno neprihvatljivom svakodnevnom stradanju i patnji miliona zarobljenih životinja, ukazivanje na okrutnost industrije mesa, mleka i posebno štetne zdravstvene i ekološke posledice rastuće industrijske proizvodnje i konzumacije mesnih i mlečnih proizvoda", navodi se u saopštenju.

Na protestu u centru Zagreba se okupilo 150 ljudi koji su transparentima i porukama zahtevali zatvaranje svih klanica i preusmeravanje drugih oblika preduzetništva kako bi se sprečio dalji masovni i kontinuirani uzgoj i klanje svesnih i osećajnih životinja.

Okupljenima su se obratili organizatori protesta, a podršku su dobili i od pojednih članova akademske zajednice i nekih umetnika iz regiona.

Inicijativa "Oslobođenje životinja" navodi da se ovim protestom Zagreb pridružio međunarodnim marševima za zatvaranje klanica koji se počeli 2007. godine protestom u Parizu. Skupovi se od tada održavaju svake godine u Francuskoj, SAD-u, Australiji, Turskoj, Belgiji, Kanadi, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Brazilu, Švedskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 137 idi na stranu