Skoplje: Od ambasadorke traženo objašnjenje o Živaljeviću

Skoplje -- MSP Makedonije saopštilo je da je pozvalo na razgovor ambasadorku SRB u Skoplju Dušanku Divjak Tomić, kako bi od nje zatražilo objašnjenje o Goranu Živaljeviću.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Živaljević, savetnik u srpskoj ambasadi, bio je prisutan u Sobranju tokom incidenta koji se u makedonskom parlamentu desio 27. aprila.

Kako prenosi MIA, ministarstvo je navelo da je ambasadorki izražena zabrinutost zbog činjenice da je diplomata prisustvovao incidentu.

"Ambasadorka je obaveštena da takve aktivnosti ne doprinose nivou međusobnog poverenja i napretku susedskih odnosa. Izneli smo očekivanje da će relevantne vlasti u potpunosti razjasniti okolnosti tog događaja i preduzeti odgovarajuće mere", navelo je makedonsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić demantovao je danas navode da Skoplje traži od Beograda povlačenje Gorana Živaljevića.

"To je apsolutna neistina", rekao je ministar Dačić Tanjugu.

On je objasnio da je razgovor ambasadorke Dušanke Divjak Tomić u makedonskom Ministarstvu spoljnih poslova bio korektan, i bez bilo kakvog pominjanja povlačenja Živaljevića ili proterivanja, te bez uručivanja demarša našoj ambasadorki.

"Ovo što su objavili makedonski mediji je neistina za njihove unutrašnje potrebe", rekao je Dačić.

On je rekao da je preksinoć bio na sastanku sa makedonskim ministrom spoljnih poslova, koji mu nije ništa spomenuo, kao ni makedonski mandatar Zoran Zaev sinoć na sastanku sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 137 idi na stranu