Tramp gurnuo Markovića, Kolinda vreba iz prikrajka VIDEO

Zagreb, Podgorica -- Učešće predsednika SAD Donalda Trampa na samitu NATO u Briselu privuklo je veliku pažnju medija koji su pomno analizirali njegovo ponašanje.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Tako je objavljen i video-snimak koji prikazuje kako je američki predsednik odgurnuo premijera Crne Gore Duška Markovića.

Za to vreme hrvatski mediji analiziraju kako se njihova predsednica izborila za mesto uz Trampa i objavili su snimak u kome se vidi kako je predsednica Kolinda Grabar Kitarović uspela da iz pozadine zauzme mesto kraj Trampa.

Portal 24.sata preneo je da je, prema protokolu, Grabar Kitarovićeva bila u nekom redu iza Trampa tokom obilaska nove zgrade NATO, a kada se, kako se navodi, povorka zaustavila, uspela je da dođe iza američkog predsednika da bi se, kada je nemačka kancelarka Angela Merkel otišla za govornicu, "probila" u prvi red i stala tik uz njega.

Zatim je, tokom razgledanja novog centra NATO-a Kolinda Grabar Kitarović sve vreme išla uz Trampa, a nakon završetka samita je rekla da je američkog i francuskog predsednika pozvala u posetu Hrvatskoj.

"Tokom celog ovog druženja hodajući hodnicima nove zgrade NATO-a i kroz prijem koji je prethodio samitu bilo je dosta prilika za razgovor. Razgovarala sam i s predsednikom Trampom i pozvala ga da poseti Hrvatsku", rekla je hrvatska predsednica.

Bila je, kaže, iznenađena time koliko je Tramp razgovarao sa svima, pa i sa njom.

"Uglavnom, bio je vrlo opušten, ležeran i ljubazan prema svima, čak se malo i šalio", rekla je Grabar Kitarovićeva o razgovorima s američkim predsednikom.

Čini se da crnogorski premijer nije bio te sreće.

Svetski mediji su preneli video-snimak koji prikazuje kako je Tramp odgurnuo Markovića u stranu da bi izbio u prve redove.

Tim povodom američki portal "We the people" počeo je da prikuplja potpise za peticiju kojom će, ako ih prikupi 100.000, od Bele kuće zvanično zatražiti da se Tramp pisanim putem izvini crnogorskom premijeru za taj incident.

Crnogorski premijer Duško Marković rekao je da je tek na društvenim mrežama video da ga je predsednik SAD Donald Tramp "sklonio" kako bi stao u prvi red.

"Nisam to ni registrovao, video sam na društvenim mrežama reakcije. To je bezazlena situacija i samo tako je doživljavam. Želim da kažem i da je prirodno da predsednik SAD bude u prvom redu", kaže Marković.

Potom se oglasila i Bela kuća navodeći da je mesto lidera zemalja-članica NATO za fotografisanje unapred utvrđeno i pretpostavio je da je Tramp samo pratio plan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 137 idi na stranu