Slučaj "Plavi kit"– istraga u toku, devojčica konfuzna

Policija radi na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti u slučaju devojčice (12) na čijoj ruci je uočen crtež kita, a o svemu je obavešteno i tužilaštvo.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug
Tanjug

Kako je navedeno, policiji u Bečeju je prijavljeno da je na ruci dvanaestogodišnje devojčice uočen crtež kita, a odmah po prijavi policijski službenici obavili su razgovor sa devojčicom.

U prvobitnoj izjavi ona je rekla da je na majčinom telefonu instalirala aplikaciju sa igrom "Plavi kit", da bi potom, u drugoj izjavi, sve to negirala.

Policija radi na rasvetljavanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja, a o svemu je obavešteno i tužilaštvo, navode iz MUP-a.

Državna sekretarka u Ministarstvu telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je ranije danas da video-igrica "Plavi kit", čiji je konačni zadatak poziv na samoubistvo, ne može da se nađe na "Gugl pleju", ali da tamo postoji druga igrica sa istim imenom i da to nije ona od koje se strahuje.

Iz vlade poručuju da na internetu može da se nađe i instalira aplikacija za igricu "Plavi kit", ali da ona s onom koja se pojavila u Rusiji i u kojoj se od učesnika, najčešće dece, traži da se povređuju i na kraju izvrše samoubistvo, nije u vezi.

Ona je kazala da nema razloga za paniku i da je Ministarstvo telekomunikacija u kontaktu sa inspektorima za visokotehnološki kriminal.

RTS je ranije danas, na osnovu saznanja, javio da je u Odeljenju za visoko tehnološki kriminal bečejske policije zabeležen prvi slučaj koji ima veze sa video-igricom "Plavi kit".

Navedeno je da je 12.godišnja devojčica, koja kaže da je igricu instalirala na Gugl aplikaciji na mobilnom telefonu svoje majke, stigla do trećeg nivoa u igri i na njenom telu uočen je crtež u obliku kita koju učesnici u internet igrici crtaju na svom telu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 111 idi na stranu