Ko je Bojan Pavlović koji je "oteo" ime Jankoviću?

Novosađanin Bojan Pavlović je još 3. maja u APR-u registrovao udruženje pod nazivom na koji pretenduje Saša Janković, piše Politika, a prenosi 021.rs.

Izvor: Politika, 021.rs
Podeli

Tek što je osnovao "Slobodne građane Srbije", Saša Janković će morati da promeni ime pokreta.

Dan pošto je održana osnivačka skupština SGS-a, bivši zaštitnik građana na Tviteru je objavio kako je naziv pokreta već zauzet. Agencija za privredne registre je 3. maja 2017. registrovala udruženje pod istim nazivom "Slobodni građani Srbije" sa sedištem u Novom Sadu.

Janković za sada ne želi da otkrije na koji način će rešiti novonastalu prepreku oko imena, ali je SMS-om kratko poručio: "Problem ćemo, kao i mnogo drugih pre njega, sa kojima nismo i ne želimo da opterećujemo građane, rešiti u hodu. Biće ih još puno, ali neće nas omesti, samo smo iz dana u dan sve odlučniji".

Sedište novosadskih "Slobodnih građana Srbije", čiji je zastupnik Bojan Pavlović, nalazi se u Ulici Teodora Pavlovića 1. Međutim, u ovoj novoizgrađenoj petospratnici na Telepu niko od pozvanih stanara nije čuo za Bojana Pavlovića i "slobodne građane".

"Vi ste drugi koji me zovu i pitaju šta je to udruženje. Nisam čuo da su oni u našoj zgradi", kaže jedan od 14 vlasnika stanova na ovoj adresi.

U statutu ovog udruženja na sajtu APR piše da će se ono baviti "informisanjem građana o svim bitnim pitanjima i aspektima društvenog obrazovanja, kulture i umetnosti". U članu 4 piše da novosadski "Slobodni građani Srbije" mogu organizovati stručne skupove, savetovanja, objavljivati knjige i sarađivati sa univerzitetima, školama i organizacijama u zemlji i inostranstvu koje se bave zaštitom prava čoveka i građanina, piše Politika.

Zanimljivo je da, osim članarine i dobrovoljnih priloga, ovo udruženje predviđa mogućnost finansiranja i prodajom sekundarnih sirovina prikupljenih tokom akcija čišćenja životne sredine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 6 idi na stranu