Mogerini Vučiću: Vrata EU otvorena za Zapadni Balkan

Brisel -- Premijer Aleksandar Vučić sastao se u Briselu s visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Oni su razgovarali o evropskoj perspektivi Srbije i Zapadnog Balkana, situaciji u regionu i budućnosti dijaloga Beograda i Prištine.

Mogerinijeva je istakla da večerašnjim skupom lidera Zapadnog Balkana želi da istakne da su vrata EU otvorena za region i da podstakne regionalnu saradnju radi očuvanja stabilnosti i bržeg ekonomskog napretka svih, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Ona je pohvalila ekonomske reforme Srbije i napredak na evropskom putu, kao i konstruktivnu ulogu premijera Vučića u očuvanju regionalne stabilnosti.

Premijer Vučić je istakao važnost saradnje u regionu i naglasio da će Srbija nastaviti sa takvom odgovornom regionalnom politikom.

Istovremeno, on je izrazio zabrinutost za budućnost dijaloga Beograda i Prištine, s obzirom na razvoj političke situacije u južnoj srpskoj pokrajini i izjava kosovskih Albanaca.

Uoči sastanka sa Federikom Mogerini u Briselu, Aleksandar Vučić je rekao za RTS da građani Srbije moraju da znaju da predstoji težak period.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 15 idi na stranu