Molenbek i u Mančesteru – još jedan "usamljeni vuk"

Mančester -- Britanska policija imenovala je bombaša samoubicu koji je u Areni Mančester ubio 22 i povredio desetine ljudi.

Izvor: B92, Tanjug, index.hr
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Salman Abedi, rođen je 1994. godine u Mančesteru.

Njegovi roditelji su rođeni u Libiji. U London su pobegli od Gadafijevog režima, a potom su se preselili u područje Faloufild u južnom Mančesteru gde su živeli poslednjih deset godina.

Salman ima još dva brata i sestru koja ove godine puni 18 godina, piše “Telegraf”.

Abedi je odrastao u blizini devojačke gimnazije koja je postala tema lokalnih medija pre dve godine kad su dve učenice, bliznaikenje Zahra i Salma Halane, napustile svoje domove i pridružile se Islamskoj državi u Siriji.

Britanski mediji takođe pišu da se Abedijeva porodica, osim dvojice starije braće, nedavno vratila u Libiju.

Policija je pretražila kuću u Mančesteru u kojoj je Abedi živeo, a prilikom ulaska izvela je kontrolisanu eksploziju, javio je AP.

Napad se dogodio na koncertu Arijane Grande, a odgovornost je preuzela Islamska država, ali nije saopštila detalje o napadaču, niti kako je napad izveden, naveo je Vašington post.

Inače, policija je uhapsila jednog 23-godišnjeg mladića, a Rojters navodi da se veruje da je upravo u pitanju jedan od braće osumnjičenog napadača.

I dok je prva teorija ta da je Abedi delovao sam, policija navodi da i dalje rade na tome da utvrde da li je napadač deo neke grupe.

“Rojters” takođe piše da je Abedi pre napada iz Londona stigao u Mančester vozom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 494 idi na stranu