Ispaljena raketa sa Sinaja tokom Trampove posete

Jerusalim -- Jedna raketa ispaljena je jutros s egipatskog Sinajskog poluostrva u pravcu Izraela, drugog dana posete predsednika SAD Donalda Trampa toj zemlji.

Izvor: Beta
Podeli

Izraelska vojska je potvrdila da je raketa pala u Izrael, ali nije prouzrokovala povrede, ni štetu. U vojnom saopštenju se dodaje da se sirene nisu oglasile, jer je raketa letela ka otvorenom području, preneli su izraelski mediji.

Tramp danas završava posetu Izraelu. On će nakratko posetiti Vitlejem na Zapadnoj obali, gde će se sastati sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.

Palestinci su na dan njegovog dolaska u Izrael u ponedeljak demonstrirali širom Zapadne obale u znak podrške stotinama Palestinaca koji štrajkuju glađu u izraelskim zatvorima. Desetine ih je povređeno u tim demonstracijama.

Tramp će se iz Vitlejema vratiti u Jerusalim i posetiti Memorijalni centar holokausta Jad Vašem, pa potom u Muzeju Izrael održati govor. On popodne odlaskom u Vatikan nastavlja prvo putovanje u inostranstvo otkako je izabran, a posle putuje za Brisel i Siciliju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 494 idi na stranu