Srbica: Nepoznate osobe pucale na sedište DPK

Priština -- Nepoznate osobe pucale su na sedište Demokratske partije Kosova (DPK) u Srbici, a za sada nema informacija o motivima napada, javljaju prištinski mediji.

Izvor: Beta
Podeli

Do napada je došlo sinoć, policija je odmah izašla na lice mesta, a za sada nema informacija o mogućim napadačima ili motivima napada.

Mediji spekulišu da motiv napada može biti nezadovoljstvo nekih aktivista DPK zbog činjenice da na stranačkoj listi kandidata za poslanike Skupštine Kosova nema dovoljan broj kadrova iz ove opštine.

Međutim, ogranak Demokratske partije Kosova u Srbici saopštio je da nema pouzdanih informacija da je cilj napada bila njihova kancelarija, jer su oštećenja od metaka veća u lokalu koji se nalazi uz kancelariju stranke zbog čega isključuju mogućnost da je motiv unutrašnje nezadovoljstvo članstva.

"Informišemo javnost da isključujemo bilo kakvu mogućnost da je do napada došlo zbog unutrašnjeg nezadovoljstva, pošto je ogranak u Srbici jedinstven i unutar struktura postoji izuzetno pozitivna i atmosfera saradnje", navedeno je u saopštenju DPK i dodaje da podržavaju poslednje odluke DPK i predsednika Kadri Veselija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 76 idi na stranu