"Rat" advokata nastavljen uz prisustvo policije

Beograd -- Primopredaja dužnosti u AKB koja je bila zakazana za 9 sati nije izvršena između rukovodstva komore koje ne priznaje rukovodstvo izabrano na skupštini Advokata.

Izvor: Tanjug
Podeli

Novoizabrano rukovodstvo na čelu sa predsednikom AKB Jugoslavom Tintorom i članovima u UO bilo je sprečeno da uđe u prostorije AKB, jer im to nisu dozvolili pripadnici privatnog obezbeđenja koje je angžovalo staro rukovodstvo, pa je pozvana policija da reaguje.

Policijska patrola legitimisala je pripadnike privatnog obezbeđenja i porazgovarala sa članovima UO AKS koji su ostali dosledni da nikoga ne puštaju da nasilno preuzme prostorije.

Nakon toga jedan od članova UO Radoslav Nedić je saopštio novinarima da predsednik AKB Slobodan Šoškić neće doći jer je bolestan, te da primopredaje danas neće biti.

On je takođe poručio da će se primopredaja održati 11. Ili 12. juna nakon skupštine za izbor novih organa komore koja je zakazana za 10. jun. Sa druge strane, Tintor je rekao da će novo rukovodstvo zasedati svecanoj sali zajedničkih prostorija AKB i AKS jer odatle nikakva "pretorijanska garda", u vidu obezbeđenja plaćenog novcem advokata Beograda neće moći da ih izbaci.

On je poručio da nasilje i samovolja nekolicine članova starog rukovodstva ne mogu nikada da pobede izbornu volju advokata Beograda.

Današnja dešavanja u AKB obeležilo je obostrano "prozivanje" advokata i jedne i druge strane, ali incidenata nije bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 143 idi na stranu