Vučić uputio telegram Terezi Mej

Beograd -- Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća premijerki Velike Britanije Terezi Mej, povodom terorističkog napada u Mančesteru.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli

"Ožalošćeni smo i užasnuti vešću o napadu koji se dogodio na koncertu u Mančesteru. Nedužne žrtve ovog nečovečnog akta nas opominju na to da mržnja i nasilje mogu da se pojave svuda i uvek. Zato moramo da budemo ujedinjeni u odbrani civilizacijskih vrednosti od mračnih snaga, a radi pravednog cilja- budućnosti oslobođene straha od terorizma", ističe se u telegramu.

"U ime Vlade Republike Srbije i svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saosećanja Vama, Vašoj Vladi i svima koji su izgubili svoje voljene, a povredjenima želim brz oporavak", navodi se u telegramu premijera Vučića.

Dačić se obratio Džonsonu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izrazio je saučešće šefu britanske diplomatije Borisu Džonsonu. "S dubokom tugom i žaljenjem primio sam vest o kukavičkom napadu na mlade ljude i njihove porodice koje su okupile u zajedničkim trenucima. Ovo je brutalan napad na mlade, na nevine, gde god oni bili, i mi to moramo sprečiti budući da su mladi naša budućnost", naveo je Dačić.

"Srbija odlučno osuđuje ovaj cinični, nečovečni zločin i da ostaje posvećena zajedničkoj borbi protiv svih onih koji pokušavaju da unište naš način života", naveo je Dačić.

Šef srpske diplomatije je izrazio uverenje da će takvi "kukavički napadi samo ojačati našu predanost u odbrani evropskih vrednosti", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

"Vama i Vladi Velike Britanije, narodu Velike Britanije i porodicama i prijateljima nastradalih i povređenih, u ime Ministarstva spoljnih poslova i u svoje lično ime, upućujem izraze dubokog saučešća povodom napada na koncertu i nadam se uspešnom i brzom oporavku povredjenih", naveo je Dačić.

Telegrame uputili i Gojkovićeva i Vulin

Telegrame saučešća uputili su i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i ministar Aleksandar Vulin. Gojković je svoj poslala predsednicima Donjeg i Gornjeg doma britanskog Parlamenta Džonu Berkovu i Lordu Fauleru, dok je ministar Aleksandar Vulin izrazio saučešće amasadoru Velike Britanije u Beogradu Denisu Kifu.

"U ovom teškom času, izražavamo solidarnost i podršku odlučnoj borbi protiv terorizma koji ugrožava zajedničke vrednosti demokratije i ljudskih prava. Uvereni smo da će snaga jedinstva i odlučnost za odbranu civilizacijskih vrednosti nadvladati ludilo nasilja i bezumlje", navela je Gojković u telegramu.

Gojković je navela da su predstavnici parlamenta i građani Srbije sa velikom tugom primili vest o terorističkom napadu tokom koncerta u Mančesteru, u kojem su živote izgubili nedužni građani.

"Molim vas da u ovom tužnom trenutku primite izraze iskrene podrške i prenesete duboko saučešće porodicama nastradalih, uz nadu da će se povredjeni što pre oporaviti", dodala je Gojković.

Ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Alekasnadr Vulin, povodom bombaškog napada u Mančesteru uputio je telegram saučešnja ambasadoru Velike Britanije Denisu Kifu.

"Povodom teškog incidenta, terorističkog napada koji se sinoć dogodio u Mančesteru, u kome su mladi ljudi izgubili živote, narodu, Vladi Velike Britanije i Vama upućujem izraze najdubljeg i iskrenog saučešća", naveo je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 143 idi na stranu