Šapić: Pozdravljam što se Vesić kandiduje

Beograd -- Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić je "pozdravio odluku gradskog menadžera Gorana Vesića da istakne kandidaturu za gradonačelnika Beograda".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Šapić je u objavi na Fejsbuku rekao da bi ga sve drugo iznenadilo nakon povlačenja Siniše Malog, jer su njih dvojica bili "tandem koji je četiri godine vodio grad".

"Pozdravljam odluku da građani unapred znaju ko, kako i na koji način će ih voditi i nakon narednih izbora, ukoliko mu daju poverenje", naveo je Šapić.

Kako je istakao, Vesićeva najveća preporuka je sve ono što je kao drugi čovek Beograda uradio protekle četiri godine

"Ponavljam, izuzetno fer sa njegove strane da se ne sakriva iza stranke ili njenog lidera, već jasno izađe pred ljude svojim radom, likom i delom. Nadam se da smo isticanjem ovih kandidatura i on i ja konačno prekinuli praksu skrivanja iza stranaka, već da svojim ličnim radom i rezultatima izlazimo pred građane u želji da damo lični pečat svom voljenom gradu", navodi Šapić.

Ova objava je nastavak manje-više posredne javne polemike dvojice funkcionera, čiji je povod, između ostalog, bila bespravna gradnja u novobeogradskoj Studentskoj ulici.

Vesić je rekao da je za gradnju direktno odgovorna opština, ali i da su neistinite Šapićeve izjave da nema novca za rušenje i da se to očekuje iz gradske kase.

Šapić je uzvratio svojim saopštenjem, a zatim je na Fejsbuku najavio i rušenje na Savskom nasipu uz opasku da očekuje da će gradski sekretarijat biti ažuran po pitanju rešenja za rušenje, "da ljudi ne pomisle da je neko privilegovan ili ga ne daj bože protežiramo i štitimo".

Inače, Vesić nije javno najavio kandidaturu, niti se u medijskim spekulacijama spominjao kao mogući novi kandidat za gradonačelnika umesto Siniše Malog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 282 idi na stranu