Stefanović i Patrušev u Moskvi o terorizmu, kriminalu...

Moskva -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Moskvi sa sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Nikolajem Patruševim.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

MUP je saopštio da su Stefanović i Patrušev razgovarali o saradnji dve države u suprotstavljanju terorizmu, organizovanom kriminalu, kao položaju Srba na Kosovu i Metohiji.

Stefanović, koji boravi u radnoj poseti Rusiji, ukazao je Patruševu na ugrožavanje bezbednosti i položaja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Dobili smo podršku Rusije u našim nastojanjima da obezbedimo mir i stabilnost i da se realizuju dogovori poput formiranja Zajednice srpskih opština, koji su nam važni, ali i za očuvanje bezbednosti srpskog naroda, pre svega u delovima Kosova i Metohije u kojima nemaju potpunu bezbednost. Republike Srbija i Ruska Federacija po tim pitanjima imaju jedinstven stav i imaćemo podršku Rusije i u budućnosti", rekao je Stefanović.

Dodao je da je u prethodnom periodu započeta opsežna policijska saradnja i da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima dobru saradnju sa bezbednosnim službama Rusije.

Ministar je ukazao da je tema razgovora sa Patruševim bila i borba protiv terorizma, organizovanog kriminala i krivičnih dela vezanih za zloupotrebe na internetu.

"Razgovarali smo o aktivnoj saradnji u suprotstavljanju izazovima terorizma, što nijedna država, ma koliko bila velika ili mala, ne može sama da reši", rekao je Stefanović i dodao da na tom polju Srbiji potrebna pomoć velikih sila u pogledu razmene informacija.

Prema njegovim rečima, razgovaralo se i o policijskoj saradnji u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, ali i o saradnji ruske Nacionalne garde i srpske Žandarmerije.

Stefanović je dodao da je tema sastanka bila i zaštita građane obe zemlje od opasnosti koje se kriju na internetu, što će, kako je najavio, biti tema i bezbednosne konferencije koja se ove godine održava u Rusiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 282 idi na stranu