"Nisam primetio da našeg ambasadora u SAD pitaju o F-35"

Beograd -- Srbija poštuje sve države i ne upliće se u njihovu politiku, pa očekuje da se i druge zemlje drže toga, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurć.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

"Nisam primetio da neko ambasadora Srbije u SAD Đerđa Matkovića konsultuje kada SAD odlučuju o tome da li će nabaviti F-35, ovaj ili onaj avion", rekao je Đurić na konferenciji za novinare komentarišući pitanje da ambasadoru SAD Kajlu Skatu "ne smeta vojska Kosova, ali mu smetaju ruski migovi koji će stići u Srbiju".

On je istakao da Srbija poštuje sve države, zastupa princip ravnopravnosti među državama i narodima, ne uzima sebi za pravo da se odnosi prema drugim državama kao da nisu suverene i samostalne i ne upliće se u politiku drugih država, pa očekuje da se i druge zemlje drže tog principa.

"Ja od Matkovića još uvek nisam čuo da ga je neko pitao za prodaju oružja od 110 milijardi Saudijskoj Arabiji, niti oko nabavki novih 'Fantoma'. Dok god ga neko ne konsultuje, ne očekujemo da ovde bilo ko traži da mi njih pitamo za saglasnost kad mi opremamo našu vojsku. Uz dužno poštovanje, uvažavanje i želju da imamo naijiskrenije i najbolje moguće odnose", rekao je Đurić.

Komentarišući navode ambasadora Skata u kojima je list "Informer" nazvao "ološem", Đurić je rekao da je to neprimereno, i diplomatski i politički.

Na KiM 11.juna se održavaju sudbinski izbori za srpski narod u južnoj srpskoj pokrajini, rečeno je nakon sastanka predstavnika Srpske liste i premijera Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 282 idi na stranu