Tužilaštvo: Identifikovano 15 lica, saslušanja u toku

Skoplje -- Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju potvrdilo jeda je do sada identifikovano 15 lica koji su učestvovali u neredima i protiv kojih je MUP podneo krivičnu prijavu

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

U saopštenju tužilaštva se navodi da je dosad "saslušan veći broj lica" i da će saslušanja biti nastavljena sa ciljem prikljupljanja svih podataka o dešavanjima u Sobranju, prenela je MIA.

Državno tužilaštvo Makedonije izdalo je sinoć naredbu policiji za privođenje 15 osoba, nakon što je protv njih MUP podneo krivične prijave za nasilje nad ljudima i oštećivanje imovine.

Poslanici stranke Albanaca u Makedoniji DUI su, zajedno sa predstavnicima Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Sobranju, u četvrtak uveče spornim glasanjem izabrali novog predsedavajućeg parlamenta Talata Džaferija, nakon čega su pristalice VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog i inicijative "Za zajedničku Makedoniju" upali u Sobranje.

Ukupno je 83 ljudi zatražilo medicinsku pomoć u bolnicama u Skoplju, među povređenima je bilo 54 civila, 25 policajca, tri poslanika i jedan novinar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 129 idi na stranu