Dačić: Nisam trgovao sa Vučićem oko podrške

Beograd -- Predsednik SPS Ivica Dačić u intervjuu "Blicu" je ponovio da sa novoizabrani predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nije trgovao.

Izvor: Beta
Podeli

Kako je naglasio, nije ništa tražio da bi podržao Vučića na predsednički izborima.

"Mnogi misle da sam podržao Vučića zbog kalkulacija da bih mogao da budem premijer, ali to nije bio predmet razgovora. Rukovodio sam se činjenicom da je Vučić jedini koji može da dobije u prvom krugu. Za mene je bilo bitno da taj dogovor podstakne bolji odnos između naše dve stranke, veće međusobno poverenje i zajedništvo, kao i dalje planove za budućnost. U svemu tom funkcija premijera nije bila centralno pitanje", kazao je Dačić.

Upitan ukoliko dobije od Vučića ponuda za premijersko mesto da li bi je prihvatio, on je kazao da ako Vučić bude smatrao da je to najbolje rešenje, onda će o tome ozbiljno razgovarati.

"Ja sam već bio premijer i to mi nije prioritetno. Zadovoljan sam mestom koje imam, a na Vučiću je da donese odluku šta je najbolje", rekao je Dačić.

Upitan da kaže šta misli o komentarima da je SPS Srpskoj naprednoj stranci, ono što je svojevremno JUL bio socijalistima, Dačić je rekao da JUL nije imao nikakvu podršku u biračkom telu i da su naprednjacima socijalisti partneri i da vode svoju politiku.

"Zašto bi nas neko poredio sa JUL-om? JUL je bio stranka koja u istraživanjima javnog menja pred izbore nije mogla da bude zabeležena, a u vlasti su imali nebrojano mnogo. Mi smo koalicija. Mi nismo išli na Vučićevu listu. Mi smo imali svoju", rekao je Dačić.

Govoreći o gradskim izborima u Beogradu on je kazao da je još daleko da govori o tome da li će i na te izbore izaći zajedno sa naprednjacima.

On je rekao i da će Vlada Srbije trajati do kraja četverogodišnjeg mandata.

"Sledeće godine su gradski izbori. Ako nema parlamentarne krize, onda ne vidim razlog i za vanredne parlamentarne izbore", rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 273 idi na stranu